История на компанията

Druckfarben Hellas е основана през 1970 г. и прераства в група от компании със световно присъствие.
 
Основните дейности на компанията включват производство и дистрибуция на:
- Бояджийски покрития за строителство (бои и производствени лакове)
- Мастила, използвани във флексопечат и ротогравюра
- Мастила за сектор печат (офсет, консумативи и системи за печат) – от 2012 г. в сътрудничество с Sun Chemical за Югоизточна Европа.
 
Централният офис на Druckfarben се намира в Аспропиргос, Атика, и е с площ от 40 000 m2. Компанията управлява 4 производствени инсталации, 3 в Гърция и 1 в Румъния. Има също и дъщерни дружества в Румъния, България, Сърбия, Кипър и Нигерия. Компанията е с търговска активност в над 20 страни, включително в Русия, Украйна, Нигерия и Северна Африка и е в списъка на Стоковата борса в Атина.
 
KRAFT PAINTS
 
След придобиването на HELIOS S.A. през 1999 г. Druckfarben започнала своята дейност в сектора за покривни строителни бои. HELIOS S.A., компания датираща от средата на 1930-та, е един от най-старите играчи в бизнеса с покривни строителни бои. Kraft е водещият бранд, той стартира през 1980-те.
 
През 2008 KRAFT открива чисто нов завод, който покрива нуждите на гръцкия пазар толкова добре, колкото и при страните съседки. В сърцето на стратегията на Druckfarben стои дистрибуцията на продукти за цяла Югоизточна Европа от най-новите си и най-съвременни производствени мощности в Гърция и Румъния.  Продуктите на KRAFT се дистрибутират също чрез дъщерни дружества на Druckfarben България и Druckfarben Сърбия така, както и чрез дистрибуторска мрежа в Кипър, Албания, Бивша югославска република Македония, Черна Гора и Косово. Основната цел на компанията е да осигури бързо и ефикасно обслужване на клиенти. Румънският завод обслужва основно нуждите на клиенти, намиращи се в по-северните райони на Югоизточна Европа, докато гръцката фабрика покрива нуждите на клиенти, разположени в южната част на Югоизточна Европа.
 
 
KRAFT е натрупала значителен пазарен дял чрез разширяване на продуктовата си гама, както и мрежата си от продажби. Фирмата работи с добре оборудван и отлично обучен технически отдел, който се фокусира върху иновативни продукти, енергоспестяващи системи и екологично чисти продукти. KRAFT е придобила отлични взаимоотношения с клиентите чрез създаването на бизнес клуб Kraft и възприемането на гениални стратегии за маркетинг и продажби. В момента KRAFT предлага широка гама продуки, която включва както професионални, така и потребителски нужди. Фирмата е трета в пазара на покривни бои с мрежа, която надвишава 900 точки по продажба.
 
За KRAFT с приоритет е производството на премиум строителни покрития. Компанията обещава да държи потребителите в течение с боите чрез продукция от най-високо качество, иновативни и  енергоспестяващи, природосъобразни продукти.
 
Член на NOVA Paint Club
 
KRAFT притежава уникална отличителна черта: компанията е пълноправен член на NOVA Pain Club, международна организация, която включва някои от най-големите немултинационални производители на покрития от целия свят. Организацията е основана през 1983 г. с цел да улесни обмена на информация и опит и оптималното работене с конкуренция на международно равнище. За повече информация посетете официалния сайт на NOVA Paint Club на www.novapaint.org.
 
Условия за ползванеKRAFT © 2021 Всички права са запазени.